Kızım Gibi Kokuyorsun Filmine ABD’den Ödül!

Yönetmenliğini ve senaristliğini Olgun Özdemir’in üstlendiği, başrollerinde Clémence Verniau, Çağlar Ertuğrul ve Yılşen Özdemir’in paylaştığı Kızım Gibi Kokuyorsun filmi, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Method Uluslararası Film Festivali’nde Yabancı Dalda En İyi Film ödülüne değer görüldü.

Covid-19 nedeniyle Los Angeles’a gidemeyen film ekibinin ödülü, temsilen Los Angeles’da yaşayan yazar Melodi Baç’a verildi.

2016 Nice saldırısı sırasında ailesini kaybeden Beatrice’in (Clemence Verniau), babasının vasiyeti üzerine cenazeleri yıllar önce göç etmek durumunda kaldıkları Hatay’ın Samandağ ilçesinin Vakıflı köyüne götürmek için yola çıkmasını ve bu süreçte tanıştığı Suriyeli Hevi (Yılşen Özdemir) ve gurbetçi İbrahim (Çağlar Ertuğrul) ile yaşadıklarına odaklanan film, Alejandro Gonzalez Innaritu’nun Babel filminin düşük bütçeli versiyonuna benzetildi.